Archief

archief
archief2


Hier vind je bijzondere projecten terug die Knooppunt Kranenbarg afgerond heeft.
Filmpjes, foto-albums en nieuws uit de uitzending.


Blader door het roemruchte verleden van ons radioprogramma....!


==================================================================================================

Van januari 2011 tot juli 2012 had Knooppunt Kranenbarg een eigen Wasstraat. Luisteraars reden er in hun auto doorheen en probeerden tussen het gespetter van het water door een plaat te herkennen.

Lees alle blogjes terug van Bert, die hij schreef tijdens de afgelopen seizoenen.

De laatste maanden van 2011 was op Knooppunt Kranenbarg de Top 2000 Cover Contest te volgen. 121 artiesten, bandjes en muzikanten stuurden een eigen versie in van een Top 2000 hit. Ze konden kiezen uit 'Little green bag', 'House for sale', 'Ik kan het niet alleen', 'In nije dei' en 'Love you more'. Brechtje van Dijk won met 'Huis te koop', haar bewerking van 'House for sale'. Luister en kijk hier alles terug. Brechtje mocht een professionele opname van haar liedje maken met de producers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. In februari overhandigde ze het eerste exemplaar van haar single aan Margriet Eshuijs, de 'moeder' van House For Sale.

Touroperators in de Bezemwagen. Knooppunt Kranenbarg reed achter de Tour de France aan in de zomer van 2011. Job Jan Altena en Lodewijk Hekking deden verslag van het enorme circus dat meer dan 3000 kilometer dwars door Frankrijk reed. Lees hier meer.

Ook dit jaar deed Knooppunt Kranenbarg live verslag van Alpe d'HuZes. En niet alleen Knooppunt Kranenbarg. Heel Radio 2 was erbij op donderdag 9 juni, themakanaal Spirit24 verzorgde de hele middag live-beelden en de NCRV en NOS maakten een televisieprogramma op Nederland 1. Daarin werd, net als in Knooppunt Kranenbarg, rond 19.50 uur bekendgemaakt dat er ruim 20 miljoen euro bij elkaar gefietst is. Ook was er de speciale website alpedhuzes.ncrv.nl.

Vrijdag 13 mei 2011 vierden we het 10-jarig bestaan van Knooppunt Kranenbarg. Met een rode dubbeldekker reden we via 13 knooppunten naar Veldhoven. Daar opende burgemeester Mikkers het échte Knooppunt Kranenbarg. Een feest om nooit te vergeten! Gelukkig vind je hier de foto's en een filmpje!

Op 2e  Paasdag, maandag 25 april 2011, had Knooppunt Kranenbarg een wereldprimeur..... eiTunes. Je kon muziek downloaden via Radio 2 door mee te doen via de Facebook-pagina van Knooppunt Kranenbarg. Meedoen via een stappenplan!

Maandag 21 maart 2011, 'De Dag van de Lente' op radio 2. Lentekriebels, foto's en een gedicht van Ingmar Heytze, om het lentegevoel vast te houden...

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2011 stond vrijwilligerswerk centraal in het kader van NL Doet. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima staken de handen uit de mouwen in een verzorgingshuis in Monster. Knooppunt Kranenbarg-verslaggever Job Jan Altena sprak de Prins van Oranje.

Op 2 maart 2011 waren de Provinciale Statenverkiezingen. In de campagnes ging het alleen maar over de Eerste Kamer en de landelijke politiek. Knooppunt Kranenbarg bracht de verkiezingen terug waar ze horen: in de provincies. We speelden 12 voorronden en de grote finale van 'de Anti- of Pro-Vinciekwis'.

In de aanloop naar de Top 2000 van 2010 was er voor de tweede keer 'Top 2000 | De Covers', waarin we bandjes, solisten, koren, orkesten uitdaagden een eigen versie van een Top 2000 hit te maken. Dat leverde ruim 750 inzendingen op, en een finale op radio 2 en op Nederland 3. Hier het verslag, compleet met foto's en filmpjes.

We volgden de Tour de France van 2010 etappe voor etappe via de finish-verslagen door luisteraars van Knooppunt Kranenbarg.

In april, mei en juni 2010 was de Flitser van Knooppunt Kranenbarg dagelijks op zoek naar een kenteken. Dat leverde veel foto's op. Kijk hier op onze 'fauto-pagina'...

Het WK voetbal van 2010 was legendarisch. Maar het WK Tafelvoetbal op Knooppunt Kranenbarg zéker ook. Kijk hier voor alle foto's en het verslag en de uitslagen van alle wedstrijden.

Ook in 2010 was Knooppunt Kranenbarg van de partij bij Alpe d'HuZes. Het PowerVrouwenteam gaf het beste van zichzelf en fietste de Alpe d'Huez op voor de overwinning op kanker. Beleef het evenement opnieuw met foto's, filmpjes, blogs en luister de uitzendingen terug.

Op 9 juni waren er Tweede Kamerverkiezingen. Dus werd er flink campagne gevoerd. Knooppunt Kranenbarg was in de laatste week van mei ook bezig met de voorbereidingen van Alpe d'HuZes. 1+1=3! Politici kwamen 2 uur lang spinnen in de studio, elke kilometer leverde geld op voor Alpe d'HuZes. Èn op de fiets werden ze onderworpen aan een 'spinterview'. Kijk hier filmpjes en zie hoeveel geld het opbracht.

De NCRV heeft de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 gevolgd in Almere. Via radio, televisie en internet is er verslag gedaan vanuit 'de nieuwe stad'. Eén van de twee steden waar de PVV meedeed aan de verkiezingen. Lees,hoor en zie hier alles over het NCRV-project Stand.Almere.

In de tweede helft van februari 2010 waren de Olympische Winterspelen in Vancouver. Dáár is het 9 uur vroeger dan híer. Knooppunt Kranenbarg belde -op zijn verzoek- elke dag aan het begin van de uitzending KNSB-voorzitter Doekle Terpstra wakker. Èn dweilorkest Kleintje Pils was in Vancouver om bij elke schaatsafstand te spelen. 1e trompettist Jan van der Hulst deed als 'special reporter' dagelijks verslag in Knooppunt Kranenbarg. Luister hier zijn bijdragen terug.

Donderdag 14 januari 2010: heeft het strooien van zout eigenlijk wel zin?! Natuurkundige Ton Versteegh zegt van niet. In de studio legde hij dat met een simpel proefje uit! Een dag later vertelde  Rijkswaterstaat in de uitzending dat ze graag willen praten met Versteegh.

Vrijdag 8 januari 2010, al wekenlang is het winter in Nederland. Er ligt inmiddels genoeg sneeuw om in Zuid-Limburg te kunnen wintersporten. Drie pistes op de Cauberg...eh Causpitze!

Vrijdag 18 december 2009 maakten we de winnaar bekend van Top 2000 de Covers. Wie maakte de beste cover van een plaat uit de Top 2000? Torkest uit Veghel won met hun versie van Yesterday! Kijk en luister...

In de tweede helft van december 2009 was er sneeuw in Nederland. Eerst een beetje, toen veel meer. We riepen luisteraars op om hun sneeuwfoto's aan ons te mailen.

Dinsdag 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy. Alex Roeka is net als Shaffy chansonnier. Misschien wel de artiest die het meest werkt in de geest van Ramses Shaffy. Roeka bracht een muzikale ode aan Shaffy. Hij zong live in de studio 'Lege Ochtendkroeg', het nummer waarin Ramses zelfs voorkomt. Kijk en luister...

De Mexicaanse griep zorgde voor veel nieuws. Knooppunt Kranenbarg sprak in november 2009 bijna dagelijks met Felix van der Wissel. Hij is de huisarts van Bert en kon heel goed vanuit de praktijk praten over alles dat te maken had met de griep, de vaccinaties, de risicogroepen enzovoort. Je kunt al het 'griepnieuws' terugluisteren.

Maandag 12 oktober is de Alpe d'HuZes-actie afgesloten. Ruim 5,8 miljoen voor KWF Kankerbestrijding. 125.260,77 euro is bij elkaar gefietst door Team Knooppunt Kranenbarg.

In de eerste twee weken van oktober 2009 hebben we als slotactie voor Alpe d'HuZes het trainingspak geveild dat Joop Zoetemelk gedragen heeft in 1980. De opbrengst gaat, net als al het andere geld dat Alpe d'HuZes bij elkaar heeft gefietst, in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding.

Op maandag 7 september 2009 was het Nationale Aan De Slag-dag op radio 2. Voor Knooppunt Kranenbarg aanleiding om een popconcert te organiseren langs de A27 bij Lexmond. Kijk hier naar de foto's en de film voor en achter de schermen...

Wie schrijft het nieuwe Filelied? De opvolger van het aloude 'File' van André van Duin. Knooppunt Kranenbarg schreef een Filelied-competitie uit. En de winnaar is...? Er volgde zelfs een heus Fileconcert langs de A27 bij Lexmond.