Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg
Betrokken bij: Knooppunt Kranenbarg

Blogt sinds: 2009

Motto: Je kunt me ook volgen via www.twitter.com/bertkranenbarg

Persoonlijke informatie:

Bert Kranenbarg presenteert sinds 2001 het dagelijkse radioprogramma Knooppunt Kranenbarg op Radio 2. Het populaire middagprogramma richt zich op mensen die onderweg zijn naar huis, thuis aan het koken zijn of al aan tafel zitten. In Knooppunt Kranenbarg draait Bert veel muziek en meldt hij het laatste nieuws. Sinds mei 2001 is het programma elke werkdag te horen tussen 17.00 en 19.00 uur op radio 2. Sinds september 2010 zelfs van 16.00 tot 19.00 uur.

De laatste jaren is Bert met Knooppunt Kranenbarg betrokken bij Alpe d’HuZes, een wielerevenement waarbij geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Met een team bekende Nederlanders zamelt hij in 2009 ruim 125.000 euro in. Op 3 juni 2010 is hij zelf de berg ook opgefietst met een PowerVrouwenteam, waarin onder anderen Caroline Tensen, Esther Schouten, Helga van Leur en Ruth Jacott zaten.

Bert Kranenbarg werkte eerder bij Omroep Gelderland en bij de VARA. Bij deze laatste omroep presenteerde hij jarenlang het Radio 2-programma Ontbijtradio. Ook doet Bert regelmatig voice-overs bij televisieprogramma’s.

“Ik leer elke dag bij, ook omdat we steeds op zoek zijn naar nieuwe dingen. Dat houdt het programma fris, maar ook mijzelf. De uren tussen vijf en zeven zijn voor mij de leukste uren van de dag. Lekker veel muziek draaien, met het nieuws en een kwinkslag tussendoor.”

Sinds september 2010 is het programma een uur langer geworden. Knooppunt Kranenbarg is nu te horen van 16.00 tot 19.00 uur. "Als de files beginnen zijn wij er op radio 2, en als de spits is afgelopen gaan wij ook naar huis. De avondspits is voor ons," zegt Bert Kranenbarg.