Bescheidenheid...

23-06-2011 | 11:08 | Door Bert Kranenbarg

Bescheidenheid siert de mens, heb ik altijd geleerd. Maar ja, ik liet vroeger als klein jongetje wel trots mijn rapport zien aan opa en oma. Dus als jullie als lezers van dit blogje nu doen alsof jullie mijn opa en oma zijn... dan laat ik (trots!) mijn rapport zien:


Persbericht -  20 juni 2011
Publiek waardeert publieke verslaggeving Alpe d’Huzes
Crossmediaal bereik uitzendingen rond Alpe d’HuZes bijna 5 miljoen

Publieke radio, televisie en internet deden donderdag 9 juni voor de eerste maal gezamenlijk crossmediaal verslag van de wielertocht Alpe d’Huzes. Bijna 5 miljoen mensen volgden de uitzendingen rond Alpe d’Huzes, verzorgd door NCRV, NOS en Radio 2. Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.

35% van de Nederlandse bevolking volgde het evenement via Radio2, Nederland 1, Spirit 24 of de website van Radio 2. De waardering voor de verslaggeving was zeer goed met een rapportcijfer 8,2.

Alpe d’Huzes
Donderdag 9 juni beklommen ruim vierduizend fietsers de Alpe d’Huez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. 

Radio 2 volgde de zesde editie Alpe d’HuZes, op de voet. De gehele dag hoorde de luisteraar updates vanaf de berg en aanmoedigingen van de achterban. Ambassadeur van de Alpe d’Huzes, presentator Bert Kranenbarg, deed in zijn programma Knooppunt Kranenbarg (NCRV) live verslag van de ontknoping vanuit de Franse Alpen. Het televisie themakanaal Spirit 24 zond van 12.00 uur tot 20.00 uur een live verslag uit vanaf de Alpe d’Huez.

Nederland 1 schakelde van 19.00 uur en 20.00 rechtreeks over naar 1860 meter hoogte voor het Alpe d’HuZes (NCRV/NOS) televisieprogramma. Presentatoren Jetske van den Elsen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) deden verslag bij de finish.

De opbrengst van de Alpe d’HuZes was ruim twintig miljoen euro.

Ik ben echt heel trots!

Bert Kranenbarg

 

2 Reacties

Reageren

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!
Marijke Overbeeke | 24 juni, 2011 - 21:10

Geweldig Bert,

Met zo'n rapport kun je thuiskomen!

Groeten, Marijke

Jan Ligthart | 24 juni, 2011 - 13:10

Volkomen terechte trots, Bert.

Zoals ik trots ben op iedereen die op welke manier dan ook zijn medewerking heeft verleend aan het slagen van dit evenement.
Ik was erbij op de top, en krijg nog steeds rillingen als ik eraan terugdenk.

Volgend jaar weer !

Groet, Jan