In Therapie

05-08-2011 | 12:22 | Door Bert Kranenbarg

En dan is je vakantie voorbij en begint het gewone leven weer. Gelukkig is het nog zomer. Hopelijk komt er ook nog een iets langere periode met mooi weer... 
Hartje zomer is tegenwoordig ook dat je elke avond naar topdrama op televisie kunt kijken. 6 weken lang 'In Therapie" bij de NCRV op Nederland 2. Intrigerende verhalen op de bank bij een innemende therapeut die boeiende patienten ontvangt. Ik vond het vorig jaar al prachtig en dit jaar houdt het me nog veel meer bezig. Ik kan me er de hele dag op verheugen om aan het eind van de avond nog even te kijken.

Maar ook door de dag heen laat 'In Therapie' de échte volgers niet met rust. Via een speciale app op je smartphone kun je in de telefoon van therapeut Jonathan Franke kijken. Waarover mailt hij? Met wie belt hij? Welke boodschappen vindt hij op zijn voicemail? Het grappige is dat dat aanvullend is op wat je op televisie ziet. Maar dat er ook heel nieuwe verhaallijnen spelen die je als tv-kijker niet meekrijgt.
Zo weten de échte volgers dat Franke telefonisch gestalkt wordt door ene Renske. Maar dat hij hoopt dat met een mailtje te hebben opgelost.

En de patienten van Johathan Franke kun je volgen via Twitter. Dan reageert Wouter den Arend op het echte nieuws van de dag. Je vergeet dat het Jeroen Krabbé is die een prachtige rol speelt . Door al deze toepassingen gaan de personages echt leven. Voor mij bestaat zakenman Wouter den Arend echt. Ik vind het briljant gedaan.

Ondertussen realiseer ik me dat er hier, ergens op de redactie bij de NCRV, iemand de hele dag in de weer moet zijn met het verzinnen en versturen van al die berichten. Maar ik hoop dat ik er niet achter kom wie dat is. Ik wil er in blijven geloven, elke dag weer!

Bert Kranenbarg

Ook volger worden? Kijk op www.intherapie.tv.

Reageren

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!