Waar was jij, toen....?

11-02-2011 | 23:41 | Door Bert Kranenbarg

 ....toen John F. Kennedy werd vermoord? ....toen de vliegtuigen door de Twin Towers vlogen? ....toen de Muur in Berlijn viel? ....toen Pim Fortuyn werd vermoord?

En waar was jij toen de Egyptische president Mubarak eindelijk door had dat er geen houden meer aan was? Ga ik het onthouden? Gisteravond zou het gebeuren, om half acht. Nee, om negen uur. En om kwart voor tien dan eindelijk die toespraak. Wat? Hij blijft! De hele middag werd aangekondigd dat hij zou aftreden, maar hij blijft gewoon zitten. Het feest op het Tahrirplein in Caïro verandert in een grimmige bijeenkomst. Er is onbegrip en vooral veel woede.

Vanmiddag begonnen we aan Knooppunt Kranenbarg met het nieuws dat media meldden dat Mubarak Caïro verlaten zou hebben. "Ja hoor, daar gaan we weer", dacht ik. Zeker toen ik hoorde dat de president heel vaak naar Sharm-al-Sheik ging. Hij is ziek en oud en was daar beter af. " Zie je wel, alles blijft bij het oude."

Vijf uur, Clemens Peters schoof aan voor het Radio 2 NOS Journaal. Nog steeds was het wachten op een verklaring vanuit het paleis. Ik rekende al helemaal nergens meer op. Maar Clemens was nog niet klaar met lezen, of het bericht kwam IN HOOFDLETTERS binnen, op de ANP-telex, op NOS-teletekst: "PRESIDENT MUBARAK IS AFGETREDEN"

Dus toch! Volautomatisch gaat de hele uitzending op de kop, we stoppen de Nieuwsvraag, laten luisteraars reageren. We bellen ondertussen met Nederlanders in Caïro, met Egyptenaren in Nederland en laten tussen de muziek door reacties in tekst horen op de ontwikkelingen in Egypte. De redactie doet fantastisch werk, ik ben trots. Dit zijn de mooiste uitzendingen om te maken.

Waar ik was op 11 - 2 - 2(duizend) - 11? Waar ik het liefst ben op historische momenten, in de radiostudio!

Bert Kranenbarg

Reageren

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!