25 augustus 2011

29-08-2011 | 13:52

Vakantievraag
Wat is jouw bijzonderste ervaring aan de grens? Dat was vandaag onze vakantievraag!

Opnieuw  grote zedenzaak in Oostenrijk
Een 80-jarige man wordt ervan verdacht zijn twee dochters tientallen jaren te hebben opgesloten, mishandeld en misbruikt. De slachtoffers zijn 45 en 53 jaar en verstandelijk gehandicapt.
Michael de Werd, correspondent in Oostenrijk met het laatste nieuws.

Libië
Ook vandaag werd er weer druk gevochten in Tripoli. De strijd in Libië is nog steeds niet gestreden. Ook bij de stad Sirte, de geboorteplaats van Khadaffi, woedt een hevige strijd.
Soefjen Tmalla heeft een website waar hij het nieuws uit Libië bijhoudt en hij vertelde ons het laatste nieuws.

TV-quiz voor uitgeprocedeerde asielzoekers
Het klinkt nogal smakeloos. Toch nemen 5 jonge uitgeprocedeerde asielzoekers in het VPRO-programma ‘Weg van Nederland’ het binnenkort tegen elkaar op. De vijf deelnemers moeten in het programma vragen beantwoorden over Nederland, met een flinke som geld in het vooruitzicht.
Hoofdredacteur  is Frank Wiering.

Journalisten in Libië
De vier Italiaanse journalisten die in Libië ontvoerd waren, zijn vrij. Maar veilig is het er nog allerminst, dat is wel te zien aan de verslagen van de Nederlandse journalisten. Ze moesten hun werk al vluchtend voor sluipschutters doen. We vroegen Marc Visch van de Nederlandse Vereniging van Journalisten of het nog wel veilig is om als journalist in Tripoli te werken.

Machtige Merkel
Ze deed het al in 2006, in 2007, in 2008 en in 2009. Vorig jaar moest ze Michelle Obama voor zich laten, maar nu heeft ze het wéér voor elkaar. Angela Merkel, de Duitse bondskanselier staat op één in de lijst van machtigste vrouwen op aarde van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Dieuwke van Ooij had als één van de weinige buitenlandse journalisten in 2007 de ‘eer’ om mevrouw Merkel te interviewen, voor - toen nog - NOVA.

Plaats nieuwe reactie

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!